Vilket val

Idag var dagen jag hade väntat på så länge.

Mina föräldrar ville gärna följa med för att få träffa och se alla de små liven.

Mor var lite nervös för hur Riina skulle vara nu när hon hade valpar. De hade ju inte träffats förut och kunde väl inte helt lita på det vi sade om henne.

Det blev ett kärt återseende för oss andra och mors ängslan släppte snabbt. Far var säkert lika glad som vi andra men trött efter en tids sjukdom.

När jag fick se tikvalparna fick jag brottas med mig själv för att ta det lugnt. Herre jösses hur skall man kunna välja en när alla är så söta. Far menade på att vi kunde ju köpa flera. Helt alvarligt tänkte jag det samma en liten stund. Två vuxna hundar funkar bra, även en vuxen och en valp funkar, men två valpar!!!

Christina visade oss och berättade om saker att titta efter för att få en fin hund. Hon är lika mån om att vi skulle välja den bästa som vi var. Efter en trevlig fika inne hade vi nästan bestämt oss. Men Christina ville visa hur Jackie var i flocken så det blev en runda ute med alla andra valpar och Riina.

Det var ett enda stort lyckorus för mig, och jag tror de andra kände lika dant.

Under tiden dök även andra trevliga Kuvaszägare upp, Christel och hennes familj kom från en utställning som hade gått bra för dem. De delade gärna med sig av sina erfarenheter om rasen, och jag började förstå att de som har Kuvasz är en stor familj.

Senare på kvällen, när jag hade publicerat en bild på mig och Jackie, hälsades jag välkommen till familjen av folk jag inte kände. Christina sade att det är så, vi kommer alltid att ha vänner att fråga om råd.

Tiken jag först blev kär i på bild, var den vi valde tillslut.

Nu är det bara att vänta några veckor till sedan flyttar hon in här