Tänk att fyra veckor kan gå så fort. Trots det så hann vi ju med en del. Det var bara några resor runt landet som inte blev av. Tyvärr handlade det om att jag inte hade någon laglig bil största delen av semestern.

Men vi gjorde i alla fall vad vi förmådde här hemma.  Vi renoverade ju gästrummet och hallen. Jackie hade koll på pinnen (eller pinnarna som det nu blev) som jag hade att röra om i färgen med. Tyvärr hade jag inte lika bra koll på dem. Trotts allt hade Jackie mindre färg på sig än jag själv. Slut på semestern

Hennes skinnfåtölj hade des värre lite mer färg, där jag hittade en av pinnarna.

Det blev trotts allt några turer till en insjö några km här ifrån. Dagarna med dagmatten innebar att Jackie hade vant sig vid vatten, så det var inga problem. Men stranden och skogen var lika intressant som sjön, till en början. Efter några gånger simmade hon till och med.

Näst siste semesterveckan utökades vår familj med Bröderna Blixt (Dunder och Brak). Jag var inte det minsta orolig för att det inte skulle fungera. Jackie har ju lite kattvana sedan tidigare, och hon vet när man skall dra undan nosen. Nu efter några veckor händer det att de leker och sover tillsammans. Det är bara de gånger hon kommer i full fart som inte katterna uppskattar henne fullt ut.

I slutet på semestern var det åter dags för ett kärt återseende. Syrran med familj kom upp på besök. Att de två veckorna då syrran var här hos Jackie, när hon var valp spelar in, är jag helt övertygad om. För mycket pussar och kel blev det.  Det blev ju an naturliga skäl inte så mycket utflykter, men en till Oknö blev det i alla fall. I vanliga fall brukar vi åka till Öland och b.la. äta kroppkakor. De som gör kroppkakorna åker även runt på fastlandet och säljer. Så mor kom på den briljanta iden att köpa och äta här hemma. No place like home, och vi slapp stå i kö.

Återseendet med dagmatte var kärt. Nu är ordningen återställd och Birgit har ”sin” lilla älskling igen.