Snart är jag där

Natasja är för närvarande ganska nöjd med tillvaron

Nu Är det inte många dagar kvar tills Jackie kommer hit.

Jag har inte plockat fram saker till henne ännu, (konstigt nog) men jag har börjat köpa lite saker. Igår köpte jag kompostgaller och gjorde en sov-hage. Det sägs vara lättare att få hunden natt torr om den har ett litet begränsat utrymme att sova i. Jag kan förvisso inte komma ihåg att jag har haft problem med det tidigare, men vissa saker kanske jag har förträngt.

Att vakna av att det luktar otrevligt är ju ingen höjdare, eller upptäcka att fjärrkontrollen är uppäten är ju inte så kul, så en sov-hage får det bli.

När vi hade Luckas första natten, lade jag en hundfilt på golvet vid fotänden av sängen till honom att sova på. På morgonen hade han flyttat den till ett hörn av rummet. Han var sex månader då och var en mycket reserverad Dobermann kille. Han hade inte fått någon socialträning över huvud taget. Han låg där i hörnet och morrade åt oss. Naturligtvis släppte reservationen mot oss fort, men andra var det mer problem med.

När Jackie väl känner sig hemma här kommer vi att tillbringa många timmar på b.la. Karlssons parkering. Jag såg och kände hur mysiga Kuvasz kan vara när jag var på Sofiero., så nu vet jag mer vad jag har att vänta mig. Jag tror även det får väl bli en prenumeration på damsugspåsar Cool

Idag köpte jag en leksak till Jackie, en lagom stor gummisak med snören. Jag planerar att köpa mer när jag hämtar henne. Praktiskt nog har uppfödaren en affär med hundtillbehör (Csigora).

I söndags ringde jag till två brukshundsklubbar. Den ena hade redan startat den enda valpkursen för i höst, men den andra startar kontinuerligt nya kurser. Så i mitten av November, sätter vi igång med skolan. Med tanke på vilken tur jag tidigare har haft, har jag lite ambitioner där.

Jag är ingen tävlingsmänniska, men som många andra trycker att det är kul med bekräftelse.

Jag har inga tävlingsnerver så ringen överlåter jag med varm hand åt en van person. Känner jag mig rätt lär jag väl hamna där i alla fall Ler stort