Social träning

Social träning

I min ungdoms glansdagar levde jag ett ganska hektiskt liv, det var nästan alltid folk runt mig. De hundar jag hade då fick alltid vara med oavsett när och var. De älskade folk, och det var aldrig några problem med dem. När festerna nådde sin kulmen låg de antingen i någons knä eller under bordet där vi satt.

Nu när jag lever ett betydligt lugnare liv och har blivit lite av en osocial ensling, blir det lite mer utmaning för både Jackie och mig. Det har varit besök här och vi har åkt och besökt mina föräldrar. Igår var vi och plockade äpple hos en bekant. Så fort jag lyft ner Jackie från bilen fick hon se att grannen där var ute. Jackie blev så glad att hon genast måste springa fram och hälsa. Det är en sak jag måste ta tag i. När hon väger kanske 50-60kg är det inte så lätt att få stopp på henne, och alla kanske inte uppskattar att en stor hund rusar fram. Jag har hört att det kan misstolkas av ej hundvana.

Det ständiga passet för att göra henne rumsren börjar ta sitt slut. Idag när jag började skriva detta gick hon fram till dörren och tittade bedjande på mig. Efter att ha gjort det hon skulle upptäckte hon hur gott det är med altanmatta. Allt går att äta anser hon, även vinbär som hon själv plockar från buskarna.

Det är som alla vet mycket bus. Toadörren är av flera anledningar nu mera stängd. Igår hittade hon kattlådan som förvisso är ren men, att ha dess sand sprutandes runt är inget vidare. Det var inget försiktigt krafsande, utan med båda tassarna försökte hon sprida sanden jämt över hela golvet Cool

Efter att ha tröttnat på att kämpa med en envis husse, hittade hon toaborsten. En gång han hon ut på altanen med den innan jag fick stopp på henne. Nu får hon inte följa med mig in där längre, och accepterar det.

Idag skall vi och besöka den eventuella dagmatten och hennes hundar. Hon har själv två små valpar i Jackies ålder av rasen Irländsk varghund. Dagis-matten träffade jag första gången 1988 på en valpkurs. Åtminstone då födde hon upp hundar och jag tror hon gör det ännu. Så hon vet vad hon ger sig in på när hon erbjöd sig ha Jackie när jag jobbar. Jag satte ut en annons på FB om dagis och fick många svar. Redan innan jag skaffade Jackie hade jag denna kvinna i åtanke och hon var den första som svarade på annonsen. Om det inte fungerar har jag i alla fall flera alternativ och tiden är på vår sida.