Lugna torsdag

Att se hur valpen växer utan att ha en referens är svårt tycker jag.  För en vecka sedan hade Jackie inte en chans att ta sig upp i soffan, men igår gjorde hon det två gånger. Jag måste erkänna att jag börjar vekna när det gäller hund i soffa. Det är inte lika mysigt att sitta på golvet och mysa. Ja mysa, sätter jag mig på golvet kommer hon genast och kryper upp i knät. Oftast vill hon bitas men även att tvätta mig över hela ansiktet. Det börjar bli trångt även i knät nu, halva hon ligger på golvet. Jag tog fram badrumsvågen idag. Om den stämmer är hon uppe på ca 10 kg nu.

I onsdags frågade min mor vad som stod på programmet på torsdagen. Jag tror inte Jackie hörde eller förstod när jag sade att vi skulle ta det lugnt. För gårdagen var allt annat än lugn. Jag upptäckte att pelletskaminen behövdes rengöras. Naturligtvis hjälpte Jackie till med det när hon inte låg i soffan. De få redskap jag använde ville hon också prova att använda. Så i slutet var hon som i en gammal film från 40-talet, Svart/vit.

Jag har satt upp ett kompostgaller i dörrhålet till tvättstugan så katten skall ha en fristad. Där finns även hennes mat upptäckte Jackie. Fyra gånger fick jag sätta upp kompostgallret. Jag tog Jackie i örat tre gånger och hon skrek förtvivlat. Vi vet ju alla att den psykiska smärtan kan vara nog så smärtsam som den fysiska. Katten har även förmånen att ha en egen dörr, vilket Jackie har upptäckt. Jag hörde hur Jackie tjöt förtvivlat och sprang fram till henne när hon stod med huvudet i kattluckan. Naturligtvis trodde jag att hon hade fastnat, men icke. Att hon tjöt var av ren och skär förtvivlan, över att inte komma in den vägen heller.

Hon följer med mig överallt och är sällen mer än ett steg ifrån, så stannar jag plötsligt blir det en krock. Så att stänga henne ute från toaletten krävs list. Det hade jag inte när hon smet in efter mig och snodde badrumsmattan.

Katten och Jackie konfronterades igår på riktigt. Till en början ville katten kela och gned sig mot Jackie. Tyvärr hade de inte samma intresse av att mysa, eller har de bara olika uppfattning om vad mys är. Efter att katten suttit på bordet och viftat med framtassarna en stund gav hon upp hoppet om kel och sprang upp på övervåningen.

Ja det var vad jag trodde skulle bli en lugn dag. I morgon lördag skall jag till jobbet och vila upp mig några timmar. Då får syrrans yngsta son ta över här några timmar CoolCoolCool