Socialisering

Nu har det gått några dagar sedan jag skrev sist. Det har inte berott på att det händer lite, utan mer att jag inte har haft tid. Beordrad övertid i lördags betydde hundvakt. Fredde som var här är pålitlig och älskar hundar lika mycket som resten av familjen. Sedan började jag jobba igen efter att ha haft två veckor ”semester”, så i söndags kom syrran med hundar upp till ljusa Småland. Det är hon som betalat min lilla ängel och längtade efter att se henne igen. Syrran själv har två Pumi och även de har stark personlighet liksom Kuvasz. Hunteres har deklarerat tydligt att Jackie skall hålla sig på avstånd, vilket hon oftast gör, Frank har inte lika stor pondus. Jackie har ungefär lika bra minne som en guldfisk och kan inte den leken där Pumissarna visar tänderna.

p.ga. att jag jobbar flyttade vi in Jackies sovhage till gästrummet där syrran sover när hon är här. Naturligtvis är det konstigt för min lilla ängel att inte ligga bredvid husse längre. En gång Fick Fredde ta loss henne, då hon hade kommit halvvägs igenom ”dörren” där det är gummistroppar. Några gånger tog hon sats och välte hagen, men dessförinnan hade hon deklarerat att hon inte gillade det nya rummet. Fel hon gillar rummet, för är dörren inte stängd springer hon dit och lägger sig i sängen.

Jackies räckvidd börjar bli allt större, och borden är inte längre så säkra. Kaffemuggar och dukar hamnar fort på golvet. Jag har inte hunnit lära mig hennes kroppsspråk ännu så det är svårt att hinna med.

Allt går att tugga på, men tuggbenen är de som är minst kul. Katterna som jag har och har haft, har en liten vägg som har varit populär att klösa på, den funkar även att tugga på. I framtiden skall jag ändå bygga spaljé där så det är inte hela världen, men naturligtvis säger jag ifrån.

De små tänderna hon har kan få grepp på det mesta, även skäggstubb. Hon är så otroligt tillgiven och när vi har våra kelstunder, talar hon om att jag borde raka mig.

Som jag skrev tidigare har hon träffat riktigt stora hundar, och nyligen stiftade vi nya kontakter. Ett trevligt par jag träffat på FB bjöd hem oss på fika en dag. De hade en vuxen Kuvaszdam och en Kinesisk nakenhund. Det blev inte någon lek för hundarna nu första gången, men en stunds trevlig samvaro för mig. Dessutom behöver Jackie träna på att åka bil. Det går ju bättre och bättre för varje gång nu.

En runda till Oskarshamn blev det i fredags och vi satt utanför en stormarknad i gräset. Det var många bilar, ljud, människor men även ett par hundar som var där. Jag försöker att ge henne upplevelser i lugn takt, och hon älskar att träffa nya människor.

De flesta hundar hon träffat har varit äldre och vill inte leka med henne. Men hon är på, och gör vad hon kan för att bjuda upp till lek, och när Kuvasz damen för några dagar sedan visade att hon inte ville leka, visade Jackie med en gång att hon förstod.

Nya erfarenheter och skratt väntar runt hörnet