En lång vecka har tagit slut. Syrran som faktiskt äger Jackie, har gjort sin första av två veckor som dagmatte. Hennes två hundar Huntress och Frank var också med. En sur tik har faktiskt periodvis börjat leka, och brodern gör allt han kan för att fostra Jackie. Frank har inte så mycket pondus så Jackie bryr sig inte så mycket om hans morrningar. Det hon däremot upptäckte var att vallhundar har en stark bröstkorg att sätta till, och kommer han med fart så rullar den lilla stackars valpen iväg.Men som jag nämnt tidigare har hon dåligt minne, och glömmer fort.  

Jackie skulle sova i gästrummet med syrran eftersom jag jobbade kväll. När jag har kommit hem runt kl 24.00 vaknade hela huset till liv. Pumisarna är i dagsläget mer vakthundar än Kuvaszen, och de har ett försprång då Jackie först var tvungen att forcera sovhagen innan hon kunde hälsa. Att få henne lugn efter det och fortsätta sova var inte helt lätt. Men sista natten gick det ganska bra. Tyvärr är hon ganska morgonpigg och i går (torsdag) 04.00 hade hon sovit klart.

Idag var det dags för 12v vaccinationen, och Jackie skötte sig faktiskt exemplariskt. Hon väger nu ca 10,5 kg och äter bra. Veterinärsbiträdet passade på att gå igenom Jackie som en utställningsdomare och min ängel protesterade inte det minsta.

Efter det var det fika med äppelpaj hos föräldrarna för oss tvåbenta, och ben för de fyrbenta, . Det blev även en tur till köpcentrat i lilla Högsby, där vi gick runt vid parkeringen. Det var inte så mycket folk men tre par stannade och ville hälsa på Jackie. En valp drar ju till sig uppmärksamhet, och när det är en så vacker hund som min lilla ängel är det ju självklart att de vill hälsa Vinkar Hon älskar att träffa människor och få sig lite extra kel.

Ikväll blir det fredagsmys…hoppas jag Cool