Promenad i byn

Idag tog vi bilen ner till byn för att gå en promenad där. Att vi skulle träffa mycket folk hade jag inga illusioner om, men det var ny mark för Jackie. Dessutom blir det ju koppelträning och en och annan bil som distraktion.

I byn är det få hundägare som har hörsammat SKKs plock upp kampanj. Enligt hörsägen är det vidrigt vissa sträckor att gå. Vissa husägare har gått så långt att de löpt Bajspåsar och hängt upp på sitt staket. Den nya lag där man kan bli bötesfälld (1000kr) har än så länge inte haft någon verkan i byn. Jag är naturligtvis inte den som anmäler till höger och vänster, men jag förstår om tomtägarna till slut tröttnar. Deras tomtgräns går trotts allt ut till vägen, inte staketet.

Nåväl, promenaden bjöd på upplevelser för en liten valp. På ett ställe träffade vi på highland cattle. Jackie blev inte det minsta rädd, tvärt om ville hon gå närmare. Senare under promenaden såg jag hästtransporter så vid Paddocken i byn, så jag bestämde mig för att gå dit. Naturligtvis var även det intressant för Jackie. Under tiden vi stod där, funderade jag på om någon skulle missförstå syftet med min närvaro. När vi skulle gå var det ett par som kom med en liten hund. Helt klart förstod Jackie att denna lilla varelse var äldre än hon själv, och var mycket försiktig.

Väl hemma var det dags för mat och sedan vila några timmar. Visst gick vi några km men den mentala tröttheten efter allt nytt var nog större än den fysiska tröttheten. Lite senare blev det promenad på den tomma motorbanan här intill.

I fredags var vi inne hos veterinären och vägde Jackie. Jag har gått efter badrumsvågen jag har, så resultatet har ju inte varit så tillförlitligt.  Nu är den officiella vikten 14,6kg, och mankhöjden som jag fick det till är 49cm hög.

Att hon börjar få lite ordning på sina tassar också såg jag härom dagen. Jag satt i köket och åt lite lunch med katten på en stol som publik. Plötsligt rasslar det till och Jackie kommer farande och landar med alla fyra tassarna på samma stol som katten ligger på. Jag tror katten blev lika förvånad som jag för hon flyttade inte på sig. Det var ett konststycke som ingen av mina tidigare hundar har lyckats med.

Det lite mera tragiska är att hon har fått återfall med att kissa inne igen. Helt utan förvarning gjorde hon inne tre gånger här hemma på en dag, men även hos dagmatte. Det kan ju förstås flera orsaker, men det troliga är ovanan med att ”bo” på flera platser. Hon är ju trotts allt bara tre månader och det går ju inte begära för mycket av henne.

Nu är det dags för tv-mys med vassa valptänder som extra underhållning

Favoritleksaken

Nya favoritleksaken

Det finns ingen video