Söndag igen

Helgerna susar iväg trotts min lediga fredag.

Men redan på torsdagen  kom syrran med sina andra två hundar. Jackie älskar ju att leka och busa med alla. Alla kanske inte är lika entusiastiska över hennes energi. Hunteress visar först tänderna en stund innan hon på alvar visar sitt missnöje.

Frank bara låter farlig, eller som med Jackies öron rolig. Ute leker de i alla fall en stund.Frank upptäckte något som kanske kunde likna tjej-lukt hos Jackie.

Lördagen fick vi mer besök, med andra ord, fler att busa och kela med. Gumme som den tredje Pumi kompisen heter, var lika entusiastisk som de två andra över Jackie. Men springa runt och busa fick hon i alla fall. När gästerna hade åkt hem var hon trött resen av kvällen.

I veckan vägde jag henne på badrumsvågen igen, 20 kg har hon kommit upp i. Det börjar bli tungt att väga henne på det sättet, och inte helt tillförlitligt. Men det ger i alla fall ett riktmärke i hur mycket mat hon skall ha, och med tanke på hennes 53,5 cm i mankhöjd, ser hon fin ut. Leken i grushögarna bygger ju muskler och hon jagar upp och ner utan min uppmuntran. Promenaden som hör ihop med den leken tar ungefär en timme. Det finns alla möjliga djur där så, det finns mycket lukter att kolla. Hennes egna små rundor från vägen har blivit lite längre. Men det gäller att hålla koll på husse, för helt plötsligt ligger han gömd någonstans.
Mixen mellan stimulans och vila, tycker jag är ganska bra. När hon lägger sig för vila får hon naturligtvis vara ifred. Hos dagmatte verkar det vara hon som drar igång leken.
De s.k. olyckorna har helt upphört. När hon väcker mig på morgonen är det oftast för att hon sovit klart. Hennes räckvidd gör att även jag då har sovit klart, visst gillar jag morgonpuss, men det finns ju gränser.