Tidens tand

Veckan som gått har Jackie varit med dagmatte på jobbet en stund. Dagmatte vet ju vilken energi Jackie har så hon var förberedd, med leksaker, tuggben och filt. Efter en snabb koll på lokalerna bestämde sig min lilla ängel att det var dags för att sova. Hon hade ju lekt med sin kompis hela eftermiddagen så inga konstigheter.

Så kom vintern med kyla och snö, till slut. Eftersom det bara är någon cm djup snö är det ju inte mycket att bråka om. Men kylan gilla inte jag, men Jackie gillar det desto mer. Stunderna hon är ute själv blir längre. Det var ju den där Sven som drog hit vintern. När han var här låg Jackie i hallen och vaktade. Några skall gav hon ifrån sig för att varna mig. Tyvärr gör hon inte det samma när gäster kommer. Idag t.ex. när Pumisen  Gumme med familj kom var det katten som förvarnade mig. Hon gillar inte främlingar och sprang ut i full fart.

Som vanligt blir det full fart när hundkompisar kommer på besök, så nu är det vila någon timme. Syftet med besöket var b.la. lite träning men Gummes matte. Hon har tagit på sig ansvaret när det gäller utställningar. Jag blir så nervös när det är tävlingar eller liknande. Det var en av anledningarna att jag inte tävlade med min första hund mer än jag gjorde.

Träningen gick bra, det är en lyhörd och duktig liten tjej jag har. Det skall bli spännande att se hur hon uppför sig i Moheda 26 december. Förmodligen bättre än husse. Oavsett resultat där, blir det säkert en trevlig sammankomst.

Idag såg jag en tappad tand, en liten vass sak. Det var i samband med belöningsleksaken den ploppade ut.

Katten och Jackie är nu officiellt vänner. Jag är fortfarande bra att ha i samband med mat, men annars är det Jackie som gäller. Lillfisen är nog lite masochist, för mycket kärleksbett, blir det. Hon gillar däremot inte när Jackie lägger sig på henne.

De flesta dagarna den senaste veckan har startat med pussar redan från start. Jackie hoppar upp i sängen när det är dags att vakna, oftast sker det före kl 08.00. Det är mysigt att mjukstarta dagen med lite kel.