Första utställningen närmar sig

Första utställningen närmar sig

Många av er som läser detta vet, (förmodar jag) att det är i Moheda.

Jag misstänker starkt att en Csigora vinner valpklassen i Moheda i alla fall. Fyra Kuvasz valpar är anmälda. Tre systrar och en bror om jag har förstått rätt. Lycka till alla

I går gick vi en runda i byn Långemåla. Här där jag bor finns inga gatlysen så det är naturligt att åka ner dit för en runda. Förutom att det finns gat-lyse och fler hus där, är det nästan lika tomt på gatorna som här. Men vi gick vägen ner mötte vi några trots allt. När vi närmade oss mitt barndomshem tänkte jag att kanske Skipp ville hälsa på Jackie. Han är en jätte-Rottweiler, som är jätte gosig när han får som han vill.

Det var första gången de träffades och han var lite morsk och lät som, jag vet inte vad. Efter hälsningsritualerna var över blev det full fart på leken. Jackies motorik är helt otrolig, Den är jämförbar med en fullvuxen Schäfer. Jag kan tänka mig att som fullvuxen Kuvasz lär det gå undan i knutarna.  

För några månader sedan, var några som beskrev hur deras hundar gillade att sova under sängen. Här är det ett fruktansvärt bök när lampan släcks, och hennes filt ligger under sängen varje morgon.

Många gånger när hon inte har fått följa med in på toaletten ligger hon mot dörren så jag får skuta bort henne för att komma ut. En av anledningarna till att hon inte får följa med in är att, jag inte vill ha en hund i knät när jag gör nr:2.

I dag fick vi besök av två mindre Ungerska raser, full fart naturligtvis. För Pulin var det första gången han var här. Trotts att det var första gången vi träffades var han mycket kärvänlig. Hans matte sade att han anser sig äga allt han ser. så när de fick vars ett pressat tugg-ben fick jag hålla i Jackie. Hon är supersnabb på att äta sitt och sedan stjäla de andras godis. Pumin tog sitt ben men han hade nog tänkt spara det till senare.

Julafton i morgon kommer säkert att bli minnesvärd. En förvisso ganska stor lägenhet, men minst tre hundar och kanske sju personer. Jag har själv haft hundar som inte fungerat med andra hundar förut, jag ser detta som helt underbart. Nu är det bara en hund som inte fungerar med de flesta övriga i familjen, och vi umgås ändå inte så mycket. Eftersom Jackie fungerar med allt och alla är jag mycket glad. Min första Schäfer var som jag nämnt tidigare perfekt i nästan alla avseenden. Han brydde sig inte om några andra hundar. Förutom en gång då en hund stått och stormskällt på honom en lång tid. Tålamodet tog slut och han talade om att nu räcker det. Inga synliga skador men tyst blev det.

Vi får se om det finns något att berätta här på bloggen efter jul.