Vintern kom till slut

Vintern kom till slut

 

-10,5 står det på termometern, hujeda mig. Katten nyttjade sin toalett inne och Jackie kom in fortare än vanligt. Som tur är blir ju vintern inte så lång i alla fall.

Veckan som gick var händelserik för Jackie. Dagmatte, kunde inte ha Jackie hela veckan så reserven ställde med nöje upp. Hon och hennes Donna hade saknat den lilla busiga vita. När de träffades igen hade de inte sett varandra på någon månad, så det var fullt ös hela dagen.

Dagmatte säger att hennes varghundar och Jackie är så olika med just det. Det blir oro i hennes flock och Jackie vill ha mänskligt sällskap och vill inte vara ute så mycket. Jag har själv varit akuthem för katter och hela min tillvaro ställdes upp och ner. Jag mådde inget vidare efter ett tag.  Så dagisfröknarna gör en rockad. Varghundsflocken blir reserv, och Jackie kommer att ha Rottisen Donna att leka med om dagarna i stället.

Även igår blev det mycket rörelse. På förmiddagen var vi i centralorten och hälsade på farmor och farfar. De bor i ett lugnt område med marklägenheter. Jackie råkade komma ut och tog ett ärevarv runt huset, så om grannarna stod vid fönstren fick de se en mini snöstorm dra förbi.

På eftermiddagen fick vi gäster, Bamse och matte Lisa kom på besök. Bamse har varit här förut men det var innan Jackie flyttade in. Bamse är en mycket trevlig blandis, och en gissning är att det är b.la. Newfoundland i honom. Jag misstänker att det uppstod lite kärlek mellan de unga tu.

Jackie var ganska trött när vi blev ensamma, men framåt kvällen var hon som vanligt pigg. Hon återhämtar sig otroligt fort, jag blir lite avis på det.

Nu är det i alla fall snart dags för en promenad i kylan.

 

Jag glömde ju att berätta om en händelse, jag är glömsk och det var mitt fall.

Jag har skadat mig i en hand när vi lekte, och hade glömt att stänga badrumsdörren. Jag hade även glömt att lägga undan det nya paketet med bomull. Så, när jag sitter i godan ro och kollar på tv hör jag lekskall från sovrummet. Som många hundägare säkert vet är ju sängen den givna samlingsplatsen för leksaker, tugg ben och smutstvätt. På väg till sovrummet ser jag ett tomt bomullspaket och delar av innehållet. Att se tomtefar gestaltas av en Kuvaszvalp tog andan ur mig. Hon trodde säkert att jag ville förena mig med henne i hennes lek för glad var hon. Jag hade svårt att hålla mig för skratt. Trotts allt var det ju min glömska eller lathet som hade orsakat hennes stora glädje.