Ren och fin

Oj det blir mer och mer sällan jag skriver.

Visst händer det saker nästan varje dag, det vet ju ni som också har hundar.

Det där med att försöka inhägna hela trädgården och ha begränsad ekonomi är inte lätt. På vissa ställen har jag Gunnebo stängsel och på vissa ställen fårstängsel. För några månader sedan gick Jackie igenom fårstängslet men nu hoppar hon över. Jag har inga nedgjutna stolpar så sträckningen blir inte bra. Lösningen fick tills vidare bli en ca 20m lång löplina och flexikoppel. Livslusten för stackars Jackie har minskat markant. Just som någon vänlig skäl hade spritt ut godsaker på åkern blir hon fängslad. När vajern var uppspänd och Jackie kopplad, började jägarna skuta in sina jaktvapen på skutbanan på andra sidan kullen. Naturligtvis blev min lilla olyckliga hund lite nyfiken, och glömde bort sin olägenhet en stund. Tillslut lade hon sig ner och tjurade, jag erbjöd henne att komma in men icke.

Jag har varit förkyld några dagar så promenaderna har minskats ner för oss. Trots det var jag ju tvungen att ta mig ut för hennes skull. Vi hade bestämt möte med en familj nere i grustaget där vår promenad alltid ingår. På väg där ifrån kommer det en bil och hade förmodligen tänkt köra ner. När de får se oss, tvärnitar de och backar, vänder och kör där ifrån. Motorklubben som huserar i vissa delar av grustaget har haft en del inbrott, där krossade fönsterutor varit dyrare än det som blivit stulet. Naturligtvis vet ju inte jag om de i bilen skulle göra något sådant men deras beteende gjorde mig misstänksam.

Det andra mötet med familjen var trevligt. Vi kommer ner till grustaget från olika håll och när Jackie får se dem väcks nyfikenheten/vaksamheten till liv. Hon travar iväg några meter före mig och ställer sig och studerar dem. När hon känner sig säker på deras avsikter springer hon lyckligt dem till mötes. Hur som helst, lekstunden den dagen var välbehövlig för Jackie. I en grusgrop finns inte mycket jord vilket är skönt med tanke på vit hund. Trotts det hittade hundarna den jord som fanns, och var mycket lyckliga över fyndet. Den andra hunden är en gul Schäfertik på ca 2 år, så Jackie låg ofta ner för att visa sin lägre rang…tror jag.  Vid hemkomsten tog jag fram hundpollen och spolade upp vatten i den, lyckan var fullkomlig för min ängel.

Säg den lycka som varar för evigt, det fick bli en dusch efteråt för att få bort den värsta smuttsen. Naturligtvis ansåg hon att soffan var det bästa stället att ligga och torka på. Jag tyckte emellertid att varken tvåsitsen eller tresitsen i soffan var lämplig.

Av olika anledningar jag inte vill ta upp, har jag varit tvungen att byta dagmatte några gånger. Alla försäkrar ändå att Jackie är en underbar hund. Vi är nu inne på den tredje, och när jag fick åka hem tidigare från jobbet, såg B lite ledsen ut. Dagen efter skickade hon ett sms och förklarade att hon kände en stor saknad efter sin lilla vita solstråle. Hon hoppades att jag snart skulle tillfriskna så att hon skulle få ha Jackie snart igen. Dagmatte är en glad pensionär som älskar att vara ute i trädgården eller promenera. Hon bor på en ö som kryllar av turister på sommaren, men har även en del åretruntboende familjer. Dagmatte har tidigare haft några Sollefteå-hundar så storvuxna hundar är inget problem. Det enda hon var orolig för var om Jackie skulle dra i kopplet. Vi gick en runda när vi var där på besök, och det tog inte så lång tid för B att bestämma sig. Att B får en liten slant för att hon har Jackie är en bisak.

De som har känt mig länge vet att min Dobermann-tik var en stor favorit. Hennes personlighet var enorm. Jackie blir mer och mer lik Katja för varje dag, har hon bestämt sig för en sak är det bara så. Dock ligger Jackie inte i knät lika ofta som dobbisarna gjorde, vilket är tacksamt. När hon är i flexikopplet funkar inkallningen till 95 %, utan kopplet funkar det till 5 %. Vad jag menar med inkallning är att säger jag kom skall de vara så nära att jag kan röra dem. Jag håller kommandot ”hit” öppet i händelse av att ett under skall ske och att det är lönt att använda det. Att träna på något mer komplicerat när inte den lättare varianten funkar, känns meningslöst. Naturligtvis kommer hon när hon ser att jag har godsaker, och det inte finns viktigare saker att göra.

Något som dobbisarna och Jackie inte har gemensamt är åsikterna om vädret. Katja kunde hålla sig en hel natt och en dag om det var nödvändigt. Jackie bryr sig naturligtvis inte det minsta om vilket väder det är.

Nu är det dags att åka till Storstaden Högsby för att handla mat och en snabb visit hos mor och far.

Klart barnen skall ha en pool

Det finns ingen video