Det är skönt med gott om utrymme.

Resa med båt

Vakthavande befäl

Gotland

Så har då Jackie åkt färja för första gången.

Vi åkte över till Gotland för att tömma och städa ur Gunillas lägenhet. Det började bli lite bråttom för det skulle vara klart sista februari.

Jag hade förberett mig med en veckas förkylning med tillhörande feber och hosta.

Vi  kom dock iväg på fredags på kvällen, som planerat.

Jag hade lite funderingar på hur det skulle gå med Jackie på båten, och hur djursalongen skulle se ut. Min bild av den nämnda salongen kom verkligen på skam. Sköna stolar/fåtöljer ungefär som på ett flyg, men rejält tilltaget utrymme. På ditresan träffade inte Jackie någon kompis, trots att det fanns 5-8 st kandidater. Alla var lugna och trygga mesta delen av resan. Det finns även hytter där man kunde vara med sina djur om ekonomin tillåter.

Väl framme vid lägenheten utanför Sanda var vi ganska trötta. Klockan var ju närmare midnatt så det var bara att rasta Jackie och krypa i säng.

Lägenheten ligger på en större gård, med flera hus mitt ute på vischan. Jackie tog på sig att vakta släpkärran. Visst är det skönt med en vakthund, men en massa onödigt skällande gillar jag inte. Som tur är var det inte så mycket trafik förbi oss, så det var ganska lugnt.

Lugnt blev det även när strömmen gick på hela ön. Då passade Gunilla på att visa mig runt lite på  Gotland. Det var ju mörkt mär vi anlände så jag hade ju inte sett så mycket, dagen innan, och det   var min första gång på ön. Ringmuren är ju ett måste när man är där för första gången. Jackie var dock inte så intresserad av den, men passade på att uträtta sina behov där i alla fall Cool

Det var många spännande dofter för henne och blåsten bekom naturligtvis inte henne.

Efter en rundvandring innanför muren åkte vi tillbaka och hoppades på att det fanns el.

Att lägenheten inte var djuranpassad visade sig när jag putsade fönster. Jackie visade med nosen  att det fanns en fluga där. Det blev till att putsa om, och om, och om igen.

När vi äntligen var klara med allt hade vi en god stund på oss tills färjan skulle gå till Oskarshamn igen. Men det blev ingen mer promenad i staden, tur var väl det, för jag gillar varken blåst eller kyla. Det får bli en tur senare när det är varmare, medeltidsveckan kanske.

På hemresan träffade Jackie en kompis.  En liten sak i Beagle format, som viste var skåpet skulle stå. Länger bak låg en Golden, den var den enda hunden som hördes några gånger.

Väl hemma var det att lasta ut allt från släpkärran. Med god hjälp från min gode vän Micke gick det som en dans.

Jackie talade om för katterna att hon var hemma igen. De blev trotts allt nog lika glada som oss att resan var över för denna gång