Tänk vad åren går

Igår stannade en bil och en (vad jag trodde) okänd man stiger ur.

När vi skakade hand såg jag att det var en kompis från förr.

Det fanns ju ett och annat att prata om och som alltid kom mina hundar från den tiden upp.

Det är många år sedan de gick bort, men minnet av  den lever kvar. Vissa mer än andra. Ni som har läst mina inlägg förstår att min andra hund Katja var något extra.

Att jämföra de hundar jag har haft och Jackie är inte rätt. På den tiden var jag mer nybörjare än nu. Jag hade andra prioriteringar på den tiden än nu. Nu har jag drömmar om en ljus framtid, då var det bara nästa helg som gällde.

För inte allt för länge sedan var lydnadsträning något jag prioriterade högt när det gällde hund, nu känns det inte lika angeläget.

Jag vet att Jackie kan och vet vad jag vill, men hennes prioriteringar är lite annorlunda, milt sagt Cool

När jag skaffade Jackie förstod jag ungefär vad jag gav mig in på, och det finns viktigare saker än en lydig hund, trotts att allmänheten kanske tänker annorlunda. De vet inte det vi Kuvaszägare vet, och att i allt för stora ordalag informera dem kan vara onödigt. Det kan jämföras med att förklara hel och halvtoner för en tondöv. Jag har försökt även detta med inte allt för bra resultat Cool

När jag tänker efter har trotts allt Jackie lärt sig en hel del. När jag öppnar bakluckan på bilen står eller ligger hon kvar tills kopplet är på. Vi kan sitta och äta utan att ha en tiggande hund. Och att öppna kylskåpsdörren är ingen signal för godsaker. Dessa tre saker är något vi aldrig har tränat på. Däremot har vi tränat på inkallning och som sagt, hon har allt som oftast andra prioriteringar. Visst drar hon i kopplet när det finns potentiella kompisar i närheten men efter en kort stund lugnar hon ner sig. Vårt besök på Brukshundsklubben visade detta. En kvinna sade att vi har en otroligt lugn hund. Jag tänkte om hon bara visste Cool

 

Nu har vi i alla fall gjort en del förberedelser till ett nytt, högre och säkrare staket. Till sommaren drar bygget igång på allvar. Det skall bli så skönt att slippa att vara orolig för att lilla Hodini skall smita.