Prinsessan har anlänt

Prinsessan har anlänt

Jag tror nog inte att det har undgått  någon, men för säkerhets skull  kan jag meddela er att Jackie har fått en lillasyster. Det är en liten tjej från Fjellflokken i Norge vid namn Fjellflokkens Areia Bejke.

Vi i klubben för dessa härliga hundar är ett glatt gäng som gör vad vi kan för varandra. En kvinna var över i Norge och tog ett gäng valpar med sig hem till sig för att distribuera ut dessa till sina nya ägare. Det betydde att vi bara behövde köra 357 km enkel resa. Hade hon inte gjort det hade det blivit en resa på 787km, enkel resa. Vi var tre st som gav oss iväg mot sola i Karlstad. Syrran, jag och Silvana.

Vi gladdes naturligtvis åt att äntligen få träffa våra valpar. Vi hade ju bara sett bilder tidigare, men nu var det på riktigt. När vi kom dit möttes vi av 4 små vita ulltussar och en annan lite kille vid namn Ivanhoe. Resan gick felfritt både dit och hem, men jösses så skönt det var att komma hem. Resor av det här slaget är inget min kropp gillar. Vi gjorde ett litet stopp i Högsby, där mor och far bor. Mor sade med sprucken röst att det var en mycket söt valp. Far valde att inte säga så mycket (undrar varför J )

När vi kom hem blev naturligtvis Jackie överlycklig. Hon hade stundtals suttit och kollat efter oss vid staketet.

För säkerhets skull kom Gunilla ut och tog hand om Bejke, så att jag kunde hälsa på Jackie utan störning. Mötet i mellan dem var naturligtvis inga problem. Den lilla lullade omkring och undresökte omgivningen och Jackie följde efter. Senare fick Jackie se att den lilla har ett jäkla humör, men hon tog det med ro. Hon har visat att hon är störst och vem som bestämmer. När Jackie ville ligga och tugga ben ifred talade hon om det, och Bejke backade med en gång. För säkerhets skull, aktiverade vi henne med annat. Jackie älskar dragkamp, och den lilla är mycket envis, men någon match blir det naturligtvis inte. Det blir mycket spring men också mycket sova. När Gunilla och jag städade garaget, låg de båda och sov, var och en på sitt håll. Vi kollade naturligtvis till den lilla flera gånger, men hon sov sin skönhetssömn på altanen.

En olycka händer så lätt sägs det. Men inte någon morgon har jag trampat i en pöl eller illaluktande hög. Vi är uppe en gång på natten, och går upp före 07.00. Det är guld värt att vi är två som kan hjälpas åt.

Jag kan i alla fall inte hjälpa det, men jag tycker att Bejke är en mycket lugn jente.  Visst får Jackie ta mycket bus och har känt av små sylvassa tänder. Men det har inte varit någon duk på golvet ännu, och varken skor eller toaborste har burits ut på gräsmattan, ännu.