Tredje veckan

Kaztello och Bejke

Som vanligt rinner tiden iväg

Bejke har nu varit hos oss i tre veckor. Hon äter, sover och busar som sig bör.

Vi bor ju i villa och kan låta våra små valpar springa fritt. Så länge vädret tillåter är altandörren öppen, så det är kanske inte så konstigt att båda hundarna blev i princip rumsrena på ett kick. När dörren väl är stängd på dagarna lär vi se om hon säger till. Det funkade ju med Jackie så jag har stora förhoppningar på lillasyster.

Helgen som gick hade vi ett spontant barnkalas. Jeanette och Britt var här med sina fyra hundar. Cesar är en badhund så han hade att göra med att plaska i den baljan. Gumme som är dödligt förälskad i Jackie, hade att göra med att visa sin manlighet. När det gäller valpar, väljer han som de andra pumisarna jag vet att inte se. Polisen Haile såg till att alla skötte sig. Kaztello, där emot gillade att leka med Bejke som ibland visade sitt misstycke när han gick för långt.

Tidigare på dagen hade vi varit på Långemåladagen. Folk hade nog gått man ur huse för att vara där. Det var loppis och knallar överallt. Vi hade knappt kommit in där när en kvinna säger att hon måste klappa Bejke.

– De är för bedårande, det är väl Golden? Säger hon.

Nej, erkänner jag. Det är Kuvasz. Damen tittar på mig med en konstig blick som om jag inte viste vad jag pratade om.

Som vanligt var storasyster Jackie lugn som en filbunke, och hästarna ägnade de inte ens en blick. Lite skillnad när de är på åkern utanför vår tomt. Då jäklar ser hon dem.

Söndagen var vi på BHK. Det var loppis och intresseanmälan för höstens kurser. Vi hade ju pratat om att Gunilla skall gå med Bejke på valpkurs. Det är om inte annat, en bra social träning. En tjej som jag känner sedan förr, kom fram för att se det lilla undret. Naturligtvis ansåg Jackie att hon också skulle ha uppmärksamhet. Nina sade att våra hundar utstrålar en så lugn energi. Visst, till enen början är det spännande med alla dofter, men sedan är det bara att ligga och slappa.

Nu idag skall vi lämna flickorna i Feddes trygga vård. Vi anser att det är lite för tidigt att lämna dem ensamma de timmarna tills Gunilla kommer hem.

Men snart nog lär de få sköta om hemmet själva några timmar