Att sätta upp hinder

Att sätta upp hinder för våra hundar som inte är fast förankrat i golv, vägg eller tak är meningslöst i vårt hus.

Tills denna vecka har trappan till övervåningen varit valpsäker. Så det har varit en säker plats för skor mm. Plötsligt började det att dyka upp stövlar och skor i soffan när vi kommer hem. Jackie har sedan länge slutat med de dumheterna, så misstankarna lutar åt den yngre valpen vid namn Bejke. Av erfarenhet vet jag sedan länge att det är mycket svårt att sätta upp tillfälliga hinder. Men  det hamnade ändå två stolar i foten av trappan.

I dag när jag var på övervåningen och plockade kom Jackie först upp till mig. Hon såg ut som inget särskilt hade hänt. Helt ovetandes om att hon hade passerat en hundavspärrning. Naturligtvis kom även Bejke upp för att se vad vi gjorde. När jag kom ner hade Jackie bara puttat undan den ena stolen, och vägen upp var fri.

Jackie lärde sig som väldigt ung att tyngd löser många hinder. Hon och hennes syskon hjälptes åt att forcera uppsatta kompostgaller när de var små. Och nu lär hon sin lillasyster samma enkla fysiska lag.

I går var vi på julmarknad. Där var inte bara folk utan också hundar och hästar. Som de väluppfostrade flickor vi har sade de inte ett ljud, men naturligtvis var de mycket intresserade av dessa.

Det kom även fram en liten flicka till Jackie och hälsade flera gånger. Jackie har som tur är lugnat ner sig när det gäller sådant. För några år sedan var hon mycket misstänksam mot sådant.