Då var det ett nytt år igen

 

Då var det ett nytt år igen.

Jag brukar tjata om ur fort tiden går, men det gör ju det när man har kul.

Det har ju hänt en hel del detta året, men det viktigaste var väl förlovningen och att Bejke kom in i våra liv. Möjligtvis kan väl min debut i utställningsringen höra till det också. När det gäller just den biten finns det mer att önska. Men mina nerver kanske lugnar ner sig så småningom. Vi får helt enkelt träna mera så löser det sig säkert.

Och dock inte att förgömma, vi har byggt ett staket så vi slipper att vara oroliga när hundarna är ute själva.

Att Bejke kom in i våra liv har ju innerburit en del förändringar.  Tidigare lät vi inte Jackie vara ensam mer än kanske när vi hämtade posten, nu kan flickorna vara ensamma några timmar. En annan fördel är att de har varandra när de vill leka och busa.

En annan fördel var att jag kände mig tvungen att byta bil. Reparatören föreslog det senast när jag var inne med min Saab.  Det blev en Seat Alambra från 2007. I nuläget räcker det att plocka ut de två bakersta sätena, men det finns ju tre till att slänga ut om det skulle behövas.

Nyårsnatten med raketer från byarna i närheten tog hundarna med ro. Bejke var väl inte stormförtjust, men eftersom vi andra stod och kollade, tog hon det lugnt. När vi till slut gick in följde Bejke med in.  Jackie där emot ville se mera. När det var slut kom även hon in, och det blev lite bus innan vi gick till sängs.

Naturligtvis har det hänt negativa saker också, med det är dumt att tänka på. Vi skall försöka hålla fokus rakt fram, och fortsätta på den inslagna vägen. Jag har fått indikationer på att vi gör rätt med våra flickor, och att det är mer träning som gäller.

Vi fått råd av välmenande människor, men jag gör som jag brukar. Jag plockar det som verkar vara vettigt och släpper det andra. För det är ju så att, hunduppfostran har ju förändrats med åren. De metoder som vi använde på 80-talet är förlegat, och nya saker har kommit in. Det är ju även så att forskningen om hundar (upplever jag), har ökat och tack vare internet har det fått större genomslagskraft. Ett ämne som Etnologi har blivit en personlig favorit, under det gångna året.

Jag hoppas och tror att det nya hundåret kommer att bli bra, med många trevliga stunder.