Föga förvånande

Föga förvånande är väl att jag är med i flertalet grupper på FB.

Anledningarna är flera. En är att jag vill att flera skall få upp ögonen för världen bästa ras, KUVASZ. Men som de flesta vet är det ju inte en lätt ras, och det är det jag har ägnat mina tankar år en stund.

I en grupp som jag är med i, har hela Sveriges, för att inte säga, världens största experter samlas. De kan och vet allt om att träna hundar. Det jag funderade på vore en kul grej. Varför inte låta någon självutnämnd expert, få chansen att träna med en Kuvasz. Villkoret skulle naturligtvis vara att Kuvaszägaren har rättigheter till att filma och publicera det. Vem vet, vi kanske lär oss en hel del.

Hur som helst, nu har kylan kommit även till oss. Våra flickor älskar det och det är ett hemskt krafsande (Bejke) och gnyende (Jackie) vid dörrarna. De kommer in en stund och äter och sover, sedan är det ut igen. Själv vill jag bara bädda ner mig i soffan och mysa.

Nu i går kom en gammal vän som jobbar med hundgodis (Judinsons Handel AB) och hälsade på. Han brukade stanna här mycket förr och lämna av smakprover. Denna gång hade han även med sig färskmat, som han bjöd på. Det kan jag lova var populärt. Han sade att hanns syster gav sina hundar det i frusen form, så jag tänkte, varför inte. Jackie rusade in med sin bit i soffan och mumsade i sig den i en rasande fart. Bejke ville inte förlora någon tid, så hon vräkte i sig sin bit vid matskålen. Hela processen tog knappt 2 minuter. I dag tinade jag det, och då tog det mindre än en minut. Så det var populärt. Jag skall ta reda på vad det kostar och hur mycket de skall ha/kg hund. Tills vidare får de en var som komplement. Jackie är ju inte så matglad, men godsaker går ju alltid ner. De fick även tuggrullar, som var lika populärt. Vissa sådana produkter får ju hundarna extrema gaser av, men inte dessa.