semester

Sommar, semester och SOL

Nu har äntligen semestern kommit. Det känns som en evighet sedan.

Att få tillbringa långa härliga dagar med våra vita flickor, är en otrolig förmån. Att berätta om alla tokiga upptåg Jackie och Bejke gör är ju omöjligt. På dagarna när det är som varmast vill helst Jackie ta det lugnt, då är det Bejke som gör vad hon kan för att dra igång något. När kvällen kommer tar Jackie igen det hon har missat.

Att jaga varandra är ju favoritleken. Bejke har nu mera kommit upp i nästan samma hastighet som Jackie. Det gör att Jackie blir mycket frustrerad, så frustrerad att hon t.om. tappar fotfästet ibland, bokstavligt talat. Då reser hon sig upp och ser ut som att ”hoppas ingen såg mig” och går mycket värdigt och lägger sig.

Det är väl inte någon som har missat vårt bygge av hundkoja. Det känns så bra både för mig, och Gunilla, att vi klarade av det. Att flickorna inte spontant går in och lägger sig där är en annan sak. Jackie har ju varit inne och bäddat några gånger, men de föredrar att ligga under den. Den används även vid jaktlekarna. Den som är först, rusar runt och kastar sig under den i högsta fart. Då står den andra utanför och väntar tills nästa ryck kommer.

Med sommaren kommer ju även flugorna. Att ha flugor i sovrummet är nog bland det värsta jag vet. Men vi har satt upp ett moskitnät vid sängen. Det håller både flugor, mygg och Kuvasz därifrån. Att kunna vakna utan att ha munnen full av Kuvaszhår är en trevlig upplevelse.

Det märkligaste är att flickorna har bytt plats i sovrummet. Jackie som i tre år har legat på min sida av sängen, ligger nu på Gunillas sida. Bejke, som brukade trycka in sig mellan nattduksbordet och väggen hos Gunilla, ligger nu bredvid min sida av sängen. Det händer även att hon kryper under sängen, precis som Jackie brukar göra.

Nu när det är semester, händer det att, för oss okända människor stannar och tar rast på en liten väg i närheten av oss. Naturligtvis anser flickorna att det är deras plikt att larma oss. Tyvärr larmade Bejke även när det inte är något. När vi målade klart staketet gick det inte 10 minuter utan att hon larmade, och naturligtvis hängde även Jackie på. Så nu har vi lånat ett citrondoftande halsband. Bejke gillade det inte alls och såg ut som om hela världen hade rasat samman. Tyvärr var batteriet i dosan gammalt, och är nu slut. Men även när hon inte har det så är det betydligt mindre skällande. Dock har vi beställt fler batterier. Jo just, beställt. Naturligtvis är det inte en vanlig sort som de har i alla affärer. Inte ens på Ring upp, hade det den sorten. Men det var ju inte så svårt att hitta på nätet, och dessutom var de inte så extremt dyra.

Det som däremot var dyrt, var Skabbmedicinen. Naturligtvis var det Bejke som råkade illa ut och medicinen till båda gick lös på över 800: -. Det är ju tur att de inte är så stora, då hade det blivit ännu dyrare.

Det är nu sista dagen på v1 av 4 på semestern, och nu skall vi njuta