Konstnärlig ådra

Det här inlägget är ett gränsfall till min ursprungliga plan, att bara skriva om hundar.

Jag har sedan länge haft ett svalt intresse för fotografering. Men när det gamla huset brann ner till grunden 98, så väcktes intresset lite grann. Jag hade förloratt de få bilder jag hade haft.  När jag senare köpte min första mobil med kamera, hände något. Jag började experimentera lite med olika motiv. När Jackie kom in i bilden, så slog intresset ut med full kraft. Jag såg med en gnutta avundsjuka hur otroligt vackra bilder alla andra tog, och nyligen köpte vi en systemkamera. Då hade min blick för själva skönheten i bilden dykt upp. Att dokumentera är en sak, och har man en vacker modell blir det oftast bra. Men vissa har fördelen att kunna komponera ihop bakgrund och motiv, så att bilden blir ännu mer levande. Visst älskar jag Småland, och visst finns det möjligheter, men jag är lite av en prylnisse och jag älskar teknik. Så Photoshop, blev ett verktyg som jag gillar skarpt.

Jag hade sedan tidigare under min komvux period kommit i kontakt med det. Men jag hann aldrig lära mig det, bara få en glimt av möjligheterna.

Nu under snart ett år, har jag lärt mig åtminstone lite. Jag får trevlig respons för det jag har gjort. Några har t.o.m. sagt att jag borde jobba med det. Naturligtvis har hundarna en stor del i det, på många sätt. Hundarna är ju mina huvudsakliga modeller. Ibland kan de vara lite motsträviga, men blir det inte en vacker bild, blir det en rolig levande.

Jag har nog en konstnärlig ådra trotts allt