Vilken tur att vi har

Jag kanske har sagt det förut, men jag säger det igen. Vilken tur att vi har som har Jackie och Bejke. Jag menar, hur skulle det ha varit och sett ut här annars?

Här där vi bor har vi massor av Troll och spöken. Jag har inte sett några, men det måste vara så. Bejke känner till och med på sig det när hon är inne. Hon kan sitta och krafsa på dörren en lång stund. Till en början försöker vi nonchalera det, sedan efter en stund försöker vi avleda henne. Men hon skall ut och skrämma bort div väsen. När vi öppnar dörren drar hon iväg med en burnout och stormskäller. Då fattar även Jackie att det är något. Sedan kan de stå på varsin sida om huset och skälla. För oss som inte ser Troll och spöken ser det helt meningslöst ut. Flickorna har nog även sett på någon Emil-film, för de har grävt varggropar lite var stans. De är förvisso inte så djupa, men de som råkar stiga i dem, riskerar att göra sig riktigt illa.

Så vi bestämde att de skulle få lite extra belöning för ett bra jobb. Så i dag stinker huset av torkat godis som vi har gjort till dem. Bejke är mycket observant och om någon närmar sig ugnen, är hon genast med och kollar.

För några veckor sedan ringde Stig (Svenskt hundgodis) och frågade om vi var intresserade av färskfoder. Han skulle tömma en frys, och gav oss ett bra pris på 25kg. Stig förklarade att han hade tänkt gå i pension nu redan vid 75 års ålder, så det var utförsäljning. Hundarna älskade den maten och följer varje steg från frys till mikro, där vi tinar upp maten.

Jag misstänker att Jackie skulle kunna äta hur mycket som helst, men vi måste hålla nere på den, och dagliga rundor med att spring och klättring i sandhögarna. Bejke har blivit lite kinkig med maten, ungefär som Schäfrarna. Hon äter det vanliga för att klara sig, men lägger eller häller vi i något extra äter hon betydligt mer.

 

Nu har vi även blivit registrerade som uppfödare

Vårt namn är Banyaszsven. Det är en försvenskning av Bergman Sven. En hyllning till vår far som har betytt mycket för oss och vårt hundintresse

Besök gärna vår hemsida livet-med-kuvasz.se