Dagen D

En ståtlig herre som gjorde oss lyckligare

Dagen D

Den gångna helgen var det äntligen dags. Att planera saker i förväg kan vara bra, och att även planera in variabler är något man lär sig med åren.

Vi hade räknat med att Jackie skulle vara i höglöp redan på fredagen, men det gick till på söndagen innan allt var fullbordat. Som tur är har vi härliga människor omkring oss som ställer upp. Vi hade hundpassning till Bejke ytterligare några dagar ifall det hade behövts, och husrum där uppe fanns, så vi var förberedda även på det. Det jag inte var förberedd på, var detaljer i själva parningen. Men vi fick en genomgång innan det hela började. Båda hundarna var så otroligt fina mot varandra, men Jackie blev lite otålig på slutet när han hängde kvar länge. Jag och husse Tobias, var hos dem och lugnade dem.

När allt var klart, var det mycket spänningar i mig som släppte, och jag förstod vad morgondagen skulle innebära för mig. Spänningsvärk och eller migrän hör ju till när jag har varit med om för mig ovanliga saker. Trots det kände vi den lycka som man brukar göra när något går som planerat.

När vi hade gjort upp det administrativa med betalning och kontrakt, åkte vi tillbaka där vi bodde över helgen. Där hade Familjen gjort i ordning ett födelsedagskalas för Gunilla som fyllde år. Jag hade blivit förvarnad, men Gunilla blev överaskad och mycket rörd.

När vi sent omsider, kunde sjunka mer i vår egen säng och summera helgen, hade vi ett stort leende på våra läppar.

Förvisso är vi förberedda på det som förhoppningsvis skall hända de närmaste månaderna, men när det handlar om naturens gång, kan man aldrig vara helt förberedd. Vi håller i alla fall tummarna, för att allt skall gå bra.