Teori och praktik

Teori och praktik

Att de båda ofta skiljer sig är något jag är helt medveten om. Men innerst inne hoppas jag att det kommer att vara små variationer. Eftersom det här med dräktighet och valpning är nytt för mig, vill jag ju ha så bra koll som möjlig. Det enda jag kan göra är att plugga och vara uppmärksam.

I går var det dag 28 och jag tycker att jag har märkt förändringar på Jackie. Hon har blivit lugnare och spenorna har blivit större. Jag läste att de tikar som blir lugna oftast klarar sig bra. Hon har förvisso blivit en lugn och sansad dam i sig själv. Lite skilnad på hur hon var som valp Cool. Vid ca 5;e veckan är det dags för en slämpropp att bildas så vi får väl hålla utkik. För de som undrar, är det ett skydd som tiken bildar för att bakterier inte skall komma in bakvägen.

Våra förberedelser fortskrider i lugn takt. Vi samlar på oss olika saker och har gjort iordning en garderob bredvid valplådan, där vi har sakerna.

Jag har till och från under en lång tid, tänkt gå en uppfödarutbildning. Problemet för mig har varit långa resor. Nu mera lär det finnas on line, men det passar inte riktigt för mig ändå. Så när jag såg att länskubben anordande en så hoppade jag på det direkt. Vi har haft vår första träff, och en del där är som jag hoppades veteraner. Några ville friska upp minnet, och några hade sedan innan några kullar. Naturligtvis var vi också några som är ganska gröna.

När jag fick hem boken vi b.la. skall gå igenom blev jag lite desperat. Tidigare i livet har jag varit en bokmal, och läst enorma mängder böcker. Sedan några år klarar mina ögon inte det längre. När jag ställs inför ett problem, måste jag hitta en lösning. Jag får helt enkelt scanna boken och läsa den på datorn. Jag har även beställt ett förstoringsglas som säkert kommer till användning.

Nu skall jag iväg och kolla slempropp