Valparna är nu 10 veckor

Oj vad tiden rinner iväg

Valparna är nu 10 veckor i dag. Dock har vi just nu 4 valpar hos oss inklusive vår egen Anya. Att en valp kan göra en enorm kovändning i sin utveckling har vi nu sett två exempel på.

Lilla Gul som vi kallar honom, var minst i kullen. Nu är han en bjässe som gärna visar hur stor och farlig han är. Den som var näst minst var tills i går lite hackkyckling. Men i går tog det fart ordentligt. Blå som har varit störst har trott att han kan göra som han vill, och Gul, är nu de som får ta emot Gröns hämnd, när han har lust.

Vår Anya är en tuff tjej bland tre killar. Igår hade hon en pinne som Blå ville ha men han fick kämpa för gäves. Förvisso hade han den lite då och då, men han fick ge upp till slut.

Dock är alla otroligt keliga och otroligt mysiga. Men kelet varar ju inte så länge eftersom de har så mycket att göra. En del springer t.o.m. fram till den plats de har bestämt som sovplats och dunsar i.

I två dagar har vi nu ägnat oss åt lite renovering av deras rastgård. Det är främst tunneln som har fått ta mycket stryk. Den blev lika populär som vi hade hoppats, men vi hade hoppats att de skulle gräva i sandlådan, och annan lek vid tunneln. Men nu blev det inte så, så därav renoveringen. Så dessa dagar har de haft altanen och resten av baksidan av trädgården, som lekplats. Att det växer pinnar på träd och buskar, har de lyckats upptäcka. Vinbärsbuskarna var en riktig höjdare, det var där Anya hittade sin pinne i går.

I dag kom ett samtal om att även lilla Blå kanske är på väg att flytta. Förvisso har vi haft några spekulanter som inte har dykt upp eller t.o.m. varit här, men sedan inte hört av sig. Det var även en spekulant som erbjöd oss halva priset. Sådana är inte ens värda ett svar.  

 

Vi själva då?

Jodå, tackar som frågar. Vi har lärt oss massor. Som jag redan viste går det inte att läsa sig till allt. De är ju alla individer och mycket saker kan hända. Dock är vi otroligt nöjda och har mycket nöjda valpköpare från Pajala i norr och än så länge Ronneby i söder. Vi kommer om allt går som vi hoppas att ha minst en kull till i alla fall, men det lär ju dröja några år av naturliga skäl.