Ett jädrans liv

Nu är det söndag den 24 september 2017 och vid två-tiden kommer vår lilla foderhane på besök. Tanken är att vi skall hittapå något vettigt att göra. Idag får det bli lite träning med honom och fodervärden. Jag skall göra det samma med vår Anya.

För tillfället har vi tre busfrön hemma hos oss, Anya och två killar. Killarna kommer att stanna till mitten av oktober då deras nya ägare kommer och hämtar dem, om allt går enligt planen. Det känns skönt att vi har lyckats med konststycket att ha placerat ut 7st valpar. Den sista valpen kommer (om allt går enligt planen) att hamna i Uppsala området. Hon som ringde mig sade att de bor ute i skogen, så det blir nog lika bra som för de andra. Att hon är uppväxt med Kuvasz är ju en stor fördel. Föräldrarna hade åkt över gränsen till Ungern och köpt den hunden. De hade menat att deras dotter minsann skulle ha den bästa uppväxt de kunde erbjuda, så därför en Kuvasz.

Den andra lilla buskillen har jag lovat att inte säga något om var den kommer att hamna, men flitiga besökare på vår FB sida kan säkert räkna ut ungefär. Även där handlar det om en van Kuvasz ägare, med naturen utanför fönstret.

Det som slår mig är att vi har haft en enorm tur med de som har valt att köpa valp från oss. När jag ser bilderna och läser det de skriver förstår jag att ”våra” små har det bra. Den 14/10 får vi träffa lilla blå, den jag kallade Lars-Erik. Då är det utställning i Moheda. Så det blir i alla fall tre småttingar från vår kennel. Jag hoppas att flera har möjlighet att komma på Kuvasz specialen 2018.  

Den här helgen är det Folkrace här på brusemåla motorbana. Valparna och de vuxna har haft fullt upp med att vakta. Men de förstår ju ganska snabbt att det inte går att skälla på alla. Men kommer någon för nära staketet, säger valparna ifrån och det blir ett jädrans liv på hele flocken.