Då var det gjort

Då var det gjort som älgen sade

Under en tid som jag uppfatat som lång, har vi haft fem hundar i huset. Anya och hennes bröder och naturligtvis de två ”vuxna”.

Men i fredags var vi och besiktigade pojkarna inför flytten den här helgen. Vi åkte iväg till veterinären och sedan vidare till Tranås där Gul skall bo hos en fodervärd. Det var första gången pojkarna fick se en stad och det var lite otäckt. Fodervärden har en collie som är 10år och den var noga med att visa vem som bestämmer i det hemmet. Pojkarna accepterade det utan problem. Vi gick en liten promenad ner till vattnet där det var fullt med änder. När ändernas nyfikenhet hade lagt sig, var pojkarna ganska tuffa men lugna.

På väg hem programmerade jag GPSen för hemfärd men tittade inte så noga vilken väg den valde, så det blev en helt annan väg hem. Vem vill åka på stora asfaltsvägar när man kan åka på smala grusvägar?  Vi var i alla fall nära Katthult, och det är inte alla som har.

På lördagen pratade vi med fodervärden och det hade gått bra, trots att han hade varit lite orolig.

Idag på söndagen blev även Grön (Atom) med ny familj.

Matte Marie kom ner från Dalarna och blev naturligtvis förtjust i sin lilla pojk. Han var lite reserverad men efter en stund så gick det bra. Han såg ju hur alla de andra tre tussade Matten och fick kel, så han ville ju inte vara sämre.

Så nu känns det lite tomt, men jösses så skönt.

Det där jag hörde innan att, den skönaste dagen som uppfödare är den dagen alla har lämnat hemmet.

Om något år när vi tänker tillbaka på den här tiden, upplever vi det säkert som om allt gick fort och ganska smärtfritt. Men det kostade på att ha en kull. Främst för Jackie men också för oss andra. Men vi är nöjda med hur vi har lyckats. Jag hoppas och tror att alla är nöjda med sina nya familjemedlemmar, trotts att några kanske är lite aktiva och har mycket bus för sig.

Jag hoppas att funna träffa dem i framtiden, men vi har ju kontakt via Facebook. Att få följa dem och se hur de utvecklas är ju en del av glädjen att ha uppfödning