Ingen större skada

Ibland går det inte riktigt som man har tänkt sig. Det är så lätt hänt att man både underskattar, eller överskattar personer. I ett fall av sju gjorde vi en liten missberäkning. Men tur i oturen var att det trotts allt en snäll och omtänksam person. Så egentligen är det ju ingen större skada skedd.

Vad har då hänt? Jo i går (lördag) fick vi hämta tillbaka en valp. I tid tog det nästan en dag, men räknar vi in vad hon hade lärt honom, gick vi nog med vinst i alla fall. Det var kvinnan och hennes äldre hund, som inte orkade med en så envis hund. Han är otroligt följsam och lättlärd, men förstår man inte att Kuvasz är envisa kan det bli missförstånd.

Om jag tar mig själv som exempel. Min första hund var ju en enormt bra Schäfer. Jag behövde bara visa mitt missnöje en eller högst två gånger så gjorde han inte om sitt bus. När jag sedan blev med Dobermann, spelade det ingen roll vad jag visade eller sade. Hon var bevisligen enormt mycket smartare än Schäfern, men Dobermann liksom Kuvasz känner inte någon tillfredsställelse att göra ägaren till viljes. Så jag var helt vilse och hade ingen att fråga. Men jag gjorde så gott jag kunde och hon blev en mycket trevlig hund, men olydig.  

 

Så i går när jag kom till kvinnan och valpen blev han fulkomligt överlycklig över att se mig, men lyckan försvann när vi skulle åka bil. Han hade ju trots allt det ganska bra där han var. När vi kom hem gick det ändå trots allt ganska fort för honom att komma in i familjen igen. Han är ju en smart kille och förstod att gör man tjejerna till viljes så går allt bra. Ett litet problem är när fyra ganska stora hundar vill börja leka inomhus. Så det blir ett jädrans spring ut och in. Nästa problem är när de skall äta. Tjejerna har lärt sig att respektera varandra och vet att de bara får det som är i sina egna skålar. Den här lilla killen äter i rekordfart, och tror att han utan problem kan fortsätta i någon annans skål. Alla hundar här utom Bejke skulle säkert acceptera det, men så skall det ju inte vara.

Naturligtvis funderade vi lite på hur natten skulle bli. Men det var inga problem. Han gjorde som de andra och vi fick ca 8 timmars sömn. Nu är de små ute och leker medan vi äldre tar det lugnt.