Sommar och sol

Nu har vist sommaren kommit. Rasspecialen är över och årets högsäsong för hundutställningar börjar. Specialen var i stort sett kanon som vanligt.

Det var första gången jag var med och använde bur till våra hundar. Jack älskar sin bur sedan gammalt. Men för Anya var det en ny upplevelse. Hon fann sig otroligt bra och alla hade det svalt och tryggt. Att våra är trygga i sig själva märks på flera sätt. Dels att de lägger sig och sover, men också att de föga bryr sig om allt ståhej runt dem. Jackie kan med eller utan bur, sova genom i princip en hel utställning. För Anya var det en trygghet att ha både Jack och Jackie nära och även hon sov gott.

Resultaten och kritiken vi fick på våra små måste jag erkänna var rättvisa och jag känner mig så nöjd. Att få Exelent på en överviktig Jackie, talar ju bara om hur bra det skulle ha varit utan de extra kg hon bär på. Redan innan vi ställde våra juniorer sade domaren att ett VG på en junior är mer än väl gk. Anya fick det och efteråt sade domaren att hon har en enorm potens. Jack fick naturligtvis Exelent och naturligtvis skötte sig alla tre exemplariskt. Vi fick en liten inblick i hur det kan se ut på utlänska utställningar. Där testosteronstinna hundar ibland beter sig som tjuren Färdinands kompisar på julafton i SVT. Sedan om det är rätt eller fel är inte upp till mig att bedöma.

Sommar och sol, mycket sol, kanske t.o.m. för mycket sol. Gräset har i princip slutat växa och det är lätt att se ogräset i gräsmattorna. För det är det enda som växer just nu. Hundarna vill gärna vara inne där det är ganska svalt, och håller sig ganska stilla under dagen. Men lagom till sängdags är det tillräckligt svalt för dem att börja leka.
Men jag skall inte klaga. Snart nog kommer vi in i regnperioden och vi får tampas med blöta och leriga hundar. Ibland undrar jag om vi hundfolk verkligen har alla chipps i påsen.